Friday, April 3, 2009

Adikku Sayang... :)

Pukul 9.35. Tengah nonton Baba Ali on youtube...tiba2 fon berdering. Panggilan daripada insan yang dirindui sekian lama. Lantas kusambut..

Me: Happy Birthday, adik! (Arini besday tiqah yang ke 17)
Adik: Thanks! Kak Yoi tengah sibuk ke tu?
Me: Takdelah..tengah tunggu kelas. Kul 9.50. Adik katne ni? Haa...seludup fon masuk maktab ek?
Adik: Taklah...MRSM Beseri cuti 5 hari. Kena jadi host untuk sukan antara MRSM. Tiqah balik umah ni. Setiap hari berulang. kena jadi petugas...arini hotlink bagi hadiah besday. Boleh call semua nombor MAXIS for free..
Me: Hmm...(terharu dalam hati. nombor kak yoi dia ni jugak yang dia call dulu)..camne exam aritu? Bio ok? (Mentang2lah mengajar bio, subjek bio jugak yang ditanya dulu!)
Tiqah: Okeyla...semua meningkat. Bio A1. Highest in class!
Me: Wow! Congrats...tumpang berkat Kak Yoi jadi cikgu Bio kot! Hahaha..Mama sihat?
Tiqah: Mama okey je...
Me: Nanti raya, kitorang balik ek? anak2 nak spend masa dengan Ucu Tiqah sebelum SPM..kalau adik dapat medic oversea, mesti dah susah nak jumpa...
Tiqah: Yea! Bestnye. Rindu sangat dengan itqan, ijlal n baby..

Itulah Atiqah...my youngest sister..miss her so much...She's going to sit for her SPM this year. I'm sure she's preparing herself mentally and emotionally...she's a tough girl...a true fighter...I'm positive she'll get whatever she's aiming for...to be an ortophaedic surgeon...her true ambition for years...Kak Yoi doakan hanya yang terbaik untuk adik...miss u dear...Happy 17th Birthday and May Allah Bless You Every Second and Minute...

Terlalu rindu pada adik2 dan keluarga di kampung...rindu sangat2 sampai sering hilang selera nak makan...Semoga Allah anugerahkanku kekuatan dan melindungiku dari perbuatan khianat makhlukNya secara zahir mahupun tidak...