Thursday, April 17, 2008

The Month of April...

1. 3rd April is the birthday of my youngest sister, Nur Atiqah…a 16th year –old- teenager now, Dik Tiq (we love to call her that name since she was small)or Mak Ucu (the name my babies adress her), is striving hard in MRSM Beseri to achieve her ambition as a Muslim orthopaedic surgeon…why orthopaedic? Atiqah had undergone a major operation when she was three to reconstruct her femoral joint due to congenital defect. That motivate her to be an orthopaedic surgeon one day..

Despite her condition, she traveled alot, representing the state in the National Marching Competition, debate, jamboree and such. At the age of 12, she was even nominated as the best Platoon Commander of the state. For 15 years of her life, she hardly parted away from the family…always be the 'mama' child…yet, she has chosen to study in one of the most renowned college in the country after getting flying colours result for her PMR…no more Astro, no more waking up late, no more lingering-around-doing nothing…Happy birthday, adik…Kak Yoi doakan hanya yang terbaik untuk adik…I'm always proud of you, adik...

A soft hearted person, it always been a great pleasure to her spending time with Itqan and Ijlal...always a hard-working sister...her talent as a baby-sitter flows naturally within her..she was in Form 2 when I gave birth to Ijlal but at that age she had been a great help of assiting me going through my confinement phase...thank you adik...I never know whether I can do the same to you when your time comes...will always love you...


Atiqah with Itqan... enjoying the sea breeze... Pantai Puteri, Melaka: December 2007.


2. 7th April...is also a birthdate of my other sister...Ija...now completing her Engineering Degree in UiTM main campus...Ija, is my closest sister...a stubborn-headed person, yet got soft heart...Her fondness of children is hardly hidden despite her 'brutal' appearance...tough girl, huh? After completing her Diploma in Engineering, she chose to gain experience for three years as an engineer assisstant...the job made her an active commuter between north and south Peninsular Malaysia...she shared a lot of things with me...still remember, 8 years ago both of us went back-packing to Kelantan...just to feel the scent of Islamic state during fasting season...Happy 25th birthday Mak Ija...bila nak suruh Jun Xiang masuk meminang? Huhuhu...


Loving Mak Ija with baby Itqan...



3. 16th April...is my day...I was born 27 years ago in Hospital Seremban at 5.30a.m...Minutes before azan Subuh...old folks said, babies born at Subuh always have cool and patient characteristics...really? haha...maybe in some aspect...

The first 'person' to sms me was my own Bank...haha...I received the message from BIMB early morning...the message sounded BIMB wishes you a very happy birthday 16th April 2008... The best thing ever happened on that day was receiving birthday wishes from my fellow students...that morning, the moment I passed by a group of students they shouted out 'Cikgu, happy birthday!' how touching...some even made the effort to meet me personally just to wish that 3-word-sentence.


Ada lagi I simpan gambar masa final year kat HUSM dulu...
tu tengah working on my final year project...
analysing antimicrobial properties of honey kelulut...

Among my collegues, Kak Alia, my Head of Department was the first to wish coz she shares the same birthdate with me...thanks for the nice gift, I love that book so much...Happy Birthday to you too...thank you guys...for remembering this small, unimportant date...

It was 7.59 am when I received a message from hubby, "Sayang, selamat hari lahir yg ke-27!! ...we dined at Restoran Jejantas, Sg. Buloh on the way back to our home...thank you, hubby for the nice dinner treat...the best gift he had ever given me was to give me a whole nite rest by taking care after Itqan and Ijlal...thanks again, sayang...

See...that's why April is always close to my heart...2 of my sisters shared the same birthmonth with me...what can I say...in some way we also shared the same characteristics....

Ciri-ciri insan yang dilahirkan dalam bulan April:

1. Sangat aktif dan dinamik.
(betul tu…sebab tu sanggup back-packing berdua dengan Ija for two weeks. Nak mencari ketenangan di sebuah negeri ditadbir ulama)
2. Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal
(that's me)
3. Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
(hahaha…)
4. Punya daya mental yang sangat kuat.
(Alhamdulillah…)
5. Suka diberi perhatian.
(Ntah la…)
6. Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
(Counseling centre for all my students and friends)
7. Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
8. Sangat berani dan tiada perasaan takut.
(Agaknya sebab tu selalu redah je segala yang datang)
9. Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
10. Emosi cepat terusik.
(Betul kot…)
11. Cuba kawal perasaan.
12. Kecenderungan bersifat pendendam.
(Silapla siapa yang cuba sakitkan hati aku…hahaha…sampai mati aku ingat apa yang pernah korang buat kat aku!)
13. Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
(Hmmm…sometimes)
14. Kuat daya ingatan.
(The best witness of all)
15. Gerak hati yang sangat kuat.
(Pakar telepati…huhu)
16. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
(Fuhh…tak rugi kawan dengan aku..haha)
17. Sangat cemburu dan terlalu cemburu
(Sebab tu selalu curi2 baca sms dalam handfon hubby…sorry ye yang…terpecah rahsia)

April and love story...

1. Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
(Betul tu…selepas 7 orang yang cuba mengetuk pintu hati, hanya sorang ni je yang berjaya dapat kuncinya..)
2. Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
(Ye…perasaan sedih, marah, kecik hati, bangga, saying and etc…)
3. Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
(Oh yeah…I'm a frank speaker actually)
4. Sentiasa ingin diberi perhatian.
(Hanya daripada individu tertentu sahaja)
5. Amat cemburu dalam perhubungan.
(Seperti di atas)
6. Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
(See…how lucky you are to marry me, sayang)
7. Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
(Hati-hati…)
8. Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
(Kalau dah letih tu, biasanya biarkan saje…tak kuasa asyik nak memujuk je)
9. Romantik dan terlalu romantic
(Hohoho….)
10. Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
(Hmmm…entahlah)
11. Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
(You're lucky, sayang. I takkan menduakan you dengan syarat you pun tak terfikir nak tambah 'cawangan'!huhuhu...)
Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
(Alhamdulillah…memang ditakdirkan Allah dapat husband yang lahir dalam bulan 2)

Sumber: Hasil kajian dan pemerhatian Dato' Dr. Fadzillah Kamsah

3 comments:

Dumuro said...

See Please Here

almuna said...

waa, lawanya wajah baru...
i like, i like...

ummu ijlal said...

huhu...