Monday, October 13, 2008

Bon Voyage Mak Uda a.k.a Fathiyyah...

By the time this entry was published, pasti Mak Uda dah pon sampai Cairo...kejap sangat rasanya 3 bulan Mak Uda di Malaysia...sampai tak sempat pun nak spent a nite kat umah Itqan...

Itqan and Ijlal happy sangat bila Mak Uda ada...sebab Mak Uda rajin melayan...nanti tahun depan bila Mak Uda balik lagi sekali Ijlal dah jadi kakak...kitorang dah dapat adik baru..haritu Itqan ada dengar abi bincang2 nama untuk adik baru...abi kata Ihya', ummi pulak nak nama Ijmal, tapi abi kata dekat sangat dengan nama Ijlal, kalau Ikmal sedap jugak, kata Ummi...tapi macam nama Alumni sekolah ummi dulu kat SMAP Labu...camne pulak kalau Amjad...masih huruf alif di depan..tapi abi kata mesti huruf I jugak macam nama Itqan dan Ijlal...Itqan dengan Ijlal tak kesah pon...apa pun nama adik baru mesti Itqan ngan Ijlal panggil 'baby' takpun adik baby...Ijlal mesti jadi Kak Adik cam abi dulu Abang Dik...

Bila Abi and Ummi bawa Itqan and adik gi airport, Itqan happy jer..boleh main dekat playground puas-puas...Bila Abi kata, "Itqan, cepat...nak gi hantar mak uda naik kapal terbang dah ni." Itqan buat dek je...Itqan main puas-puas...Itqan kejar adik, adik kejar Itqan...tapi, bila abi terus dukung adik dan jalan laju-laju ke depan, Itqan pun terpaksa terkejar-kejar ngikut abi...ummi dah tak larat nak dukung Itqan..Ummi kata sakit perut...agaknya adik baby tak reti dok diam dalam perut Ummi..

Akhirnya Mak Uda pun masuk ke departure hall...sebelum tu Mak Uda sempat panic sebab mislocated passport...kesian Mak Uda macam nak menangis...Itqan sempat tengok muka tok ayah macam nak marah...hohoho...nasib baik jumpa akhirnya dalam beg plastik electric kettle..lega...

Selamat jalan Mak Uda...babai Mak Uda...Itqan ngan adik sempat lambai-lambai Mak Uda...Mak Uda kena belajar rajin2...cepat2 balik sebagai doktor n cepat2 buleh kawen...hohoho...

Luv u mak uda...take care...kami doakan Mak Uda sentiasa dalam lindungan Ilahi..

Loving Mak Uda and Ijlal

4 comments:

nannychomel said...

Rahsia dan xrahsia lagi...tp dah agak mesti baby boy......cepat2 la kuar...xsabar nak timang cucu baru hihihi

fathiyyah said...

akak! thia suka ijmal..takpun ihsan atau irfan..haha..tak sabarnyaa nak tunggu baby boy!! hihi..bila thia da balik nnt for sure baby tu da membesaar kaan!! alaaa..
hihi,..nak buat macaroni bakar tuu tapi umah takde oven..so kena tunggu duluuu...
hihi
alamak,da stat rindu org mesia laa..hihi

ummu ijlal said...

to mak: rahsia...masih rahsia...hehe..jgnlah seru baby kuar cepat2, mak...banyak lagi keje nak kena settle ni..takut takleh concentrate kat labour room nanti...hehe

to fathiyyah: Ijmal bestkan? angah je yang taknak..nanti i mms gmbr bila dah deliver..another 46 days to go!

LURHAF said...

assalamualaikum cg,., wa!!,., jarang ana singgah ke blog cg,., tp, alhamdulillah alas ana dapat gak singgah,.,

base on my reading,., dekat al-amin cg mmg seorang guru yang tampak firm and strict,., tp, biler bace balik blog nie,., it turns out to be true,., that all al-amin teachers really do have a soft spot in their hearts,.,

papepon,., ana nak ambil kesempatan nie (alang2 dah singgah ke blog cg),., ana nak cakap trima kasih sangat atas semua ilmu/teguran/nasihat/pandangan yang pernah cg sampaikan kat ana sepanjang ana ade kat al-amin,.,

~syukran Cg~

p/s: eceh,., macamlah sure pindah taun depan,., huhuhuhu,.,