Saturday, September 4, 2010

Kasih Terpilih: Satu Legasi Dakwah..


Menulis..berkarya...memang dah sebati dalam diri...walaupun pola pemikiranku lebih kepada 'scientific thinking'. Namun,sastera itu adalah makanan jiwaku..aku menulis terus dari hati...

Kalau dulu, berkarya sekadar minat dan juga jalan mudah mencari duit poket (sesekali menang anugerah karya, RM 500 paling kurang aku pernah dapat!)....idea terlalu banyak..mencurah2...paling penting bila diadun dengan sentuhan dakwah, kepuasan yang terhasil cukup berganda. Malah, penulisan-penulisan ini jugalah yang kuharap dapat menjadi jariah apabila aku pergi menghadap Kekasihku kelak...

Syukur, Kasih Terpilih lahir juga selepas sekian lama penulisanku tertangguh...inilah pemangkin momentum dakwahku untuk karya kedua, ketiga dan seterusnya..semoga ada bahagianku kelak di sisi Allah...

11 comments:

nanie said...
This comment has been removed by the author.
Min said...

baru habis baca semalam. memang best, banyak perkataan baru yg menerjah minda kak min ni. dan jugak pengetahuan2 & terma2 sains. bukan novel cinta picisan yg hanya memainkan perasaan pembaca. serta padat dengan panduan betapa keutuhan memegang hukum agama itu menatijahkan kemuliaan dan kebahagiaan bukan hanya di akhirat, malah di dunia lagi. thanks yoi for this wonderful piece of writing...

liyana said...

salam, kak arash,

waa, buku kak arash tu, mana yana boleh dapat buku ni... macam menarik...

ummu ijlal said...

Kak Min: Thanks kak min...wait for my 2nd masterpiece ya?
Liyana:buku ini sudah boleh didapati di MPH, Popular dan kedai2 buku yang menjual buku2 terbitan Galeri Ilmu..

NH said...

Assalamua'laikum...

Tak sangka bertemu di sini, akan empunya nama UMMU ITQAN... Kita ada persamaan, Guru Biologi..

Salam Perkenalan & Salam Ukhuwwah
Blog Panitia kami di sekolah :


Ikhlas : Pn Norhaslina Hassan (SMKASR,Melaka)

ummu ijlal said...

Puan Norhaslina..

terima kasih sudi menjejak blog ini...seronok berkenalan dengan ramai orang..bolehlah kita bertukar2 maklumat pengajaran di sekolah ya?

NH said...

Insya Allah...

Syukran :-)

miraku said...

Terima kasih, cikgu. Alhamdulillah, novel ini sedikit sebanyak dapat menginsafkan diri ana. Sungguh! Terima kasih, cikgu. Semoga karya ini akan berterusan mengubat jiwa.
-ameerahazmil.

ummu ijlal said...

Alhamdulillah...semoga bermanfaat

Rafi Samian said...

Salam
Saya tahu novel ie daripada kisah La Ikroha Fiddin (Astro Prima)

Tahniah. Rasa kagum seorang saintis mampu menulis novel dakwah.

Semoga terus menulis
=D

ummu ijlal said...

Rafi:
terima kasih...insya-Allah akan terus menulis