Thursday, July 31, 2008

OFFICIAL LAUNCHING OF AYANG'S BLOG


Alas...Ayang managed to create his own blog...the first one is quite 'kering' with some post imported from other blogger's post...but the new one is quite nice especially with my picture and the girls' by the corner..hehehe..

So, adik2 Al-amin, pergilah visit abg wan's blog...sure he's a good online da'ie though his blogging skill is not as good as mine...hehe..jgn marah ayang..To visit his latest blog, click here

Wednesday, July 16, 2008

Debat DSAI & Datuk Shabery ChikRUMUSAN perdebatan:

hujah DSAI

Pakatan Rakyat akan turunkan minyak keesokannya sebanyak RM0.50, sebaik sahaja Putrajaya diambil alih.

Maka sejumlah RM5 Billion diperlukan untuk menampungnya.

Angka ini dapat diperolehi melalui RM2 Billion hasil review semula perjanjian TNB dengan IPP

Ketirisan, kebocoran subsidi diesel RM700 juta

RM 170 juta, projek pemberian khas kepada kroni pembesar UMNO, Teras Kimia

RM1 Billion, diambil dari sumbangan dividen khas Petronas 2008 kepada kerajaan sebanyak RM 6 Billion.

Maka selesailah masaalah

LAIN – LAIN HAL
Pengerusi TNB, tahun 90-an, Tan Sri Dr Ani Arof, meletak jawatan kerana TIDAK BERSETUJU dengan syarat dan terma perjanjian diantara IPP dengan TNB yang berat sebelah, yang merugikan TNB.

Kenaikan minyak sebanyak RM0.78 yang dumumkan baru – baru ini mirip ‚PRISKRIPSI’ IMF.

Adakah kerajaan UMNO/BN telah mengambil nasihat IMF, bagi menghukum rakyat Malaysia yang telah menolak UMNO/BN ?

Malaysia akan menjadi NET IMPORTER pada tahun 2015, sekiranya pengeluaran Petronas adalah pada tahap sekarang, dan tidak ada telaga baru ditemui.


Hujah AHMAD SHABERY
Maaf tidak ada fakta dikemukakan dan sepanjang perdebatan tersebut tidak ada angka – angka diperolehi, serta hujah dan ulasan yang diberikan tidak bersangkutan dengan tajuk iaitu „ HARI INI MEMERINTAH, ESOK HARGA MINYAK DITURUNKAN“
Hanya serangan peribadi yang diutarakan, seperti fitnah tentang demostrasi baling, melawan Tun Razak, Melawan TDM,
Semua jawapan yang dikemukakan oleh beliau adalah tidak menepati soalan yang dikemukakan

TAMBAHAN SIKIT

Panel Tan Sri Dr Nordin Kardi
Soalan yang dikemukakan agak janggal, iaitu cuba untuk TIDAK mengaitkan IPP dengan tajuk debat. Tangkas dipancung oleh DSAI. Ini memalukan taraf seorang Naib Canselor bagi sebuah universiti yang ternama di negara ini.

Zukifli Sulong
Soalan yang ditanya sangat bernas, iaitu soal penjimatan minyak hasil kenaikan tahun 2006 sebanyak R0.30 sebanyak RM4.13 Billion, hanya dibelanjakan sekitar RM700 juta sahaja. Bakinya ke mana pergi ?Begitu juga kewarasan kerajaan untuk membelanjakan sebanyak RM13 Billion, yang bakal dijimatkan, hasil kerajaan UMNO/BN menaikkan minyak sebanyak RM0.78 baru – baru ini. Ke manakah wang sebanyak itu akan dibelanjakan ? Tidak dapat dijawab dengan tepat dan memuaskan hati oleh Shabery Chik..

NOTA
DSAI akan bertanding dalam pilihanraya kecil, dalam masa se singkat – singkatnya
Adakah di Permatang Pauh ?

My comment: Over all, arguments by DSAI were very convincing and profesional. He didn't attack Shabery's personally. BAsed on his own experiences as Former Deputy PM and also Minister of Finance he elaborated well in most issues especially related to Petronas and IPP. I bet rakyat didn't know what was behind the government curtain until last night..I pity Shabery Chik so much...he stood there, with empty hands, no actual convincing facts..he focused more on critisizing DSAI instead of delivering strong arguments on the motion...however credit should be given to Shabery caused if he has not accepted the challenge then, this debate would not be a success..he can be seen as BN hero compared to Pak LAh or NAjib who were supposed to be there, on the stage. Where were them last nite? menikus di rumah???

Amaran buat kerajaan BN: Jangan pandang remeh gelombang rakyat! Kami mampu membuat perubahan! Tunggu dan lihat!!

Saturday, July 12, 2008

Sharing One Of The Most Beatiful Creations of Allah


Pada wajah kanak-kanak itu ada bayangan penghuni syurga...(Gambar dengan ihsan En. Dashuki- the most commited parent I've ever met along my years in Al-Amin) See more beatiful shots by En. Dashuki. Klik here.

Tuesday, July 8, 2008

Doa yang menyentuh hati...

Doa Imam besar Mekah hingga menangis...Beliau telah ditangkap selepas selesai doa tersebut ... semuga ALLAH menetapkan Imannya.

Ya Allah, Yang memiliki segala Keagungan dan Kebesaran. Ya Allah, Yang maha Berkuasa, Yang Agung, Yang Maha Besar, Yang Maha Tinggi. Kami memohon Keagungan dan Kekuasaan-Mu. Dan kemenangan bagi seluruh mujahiddin yang berjuang pada jalan-Mu. Ya Allah, tetaplah di sebelah mereka dan bersama-sama mereka. Anugerahkanlah kejayaan, dan perkukuhkanlah kedudukan mereka. Ya Allah, satukan wawasan mereka, tetapkanlahlah sasaran senjata mereka, dan teguhkanlah kata-kata mereka, Ya Allah, cekalkanlah hati-hati mereka. Ya Allah, uruskanlah dan musnahkanlah musuh mereka.


Ya Allah, usirkanlah perhimpunan mereka, hancurkanlah integriti mereka, lemahkanlah kekuatan mereka, dan tanamkanlah ketakutan ke dalam hati mereka, Ya Allah, nasib kami ditangan-Mu, dan urusan kami akan dikembalikan kepada-Mu, dan keadaan kami tidak terlindung dari pengetahuan-Mu, Kepada-Mu serahkan kesengsaraan kami, Dan jiwa kami, dan kepada-Mu kami mengadu, Kepada-Mu dan hanya kepada-Mu sahajalah kami mengadu tentang kekejaman mereka yang menindas, Dan kekejaman "Faajirin", Dan kemarahan mereka yang dikhianati oleh penjenayah. Hanya kepada-Mu, Ya Allah, kami mengadu tentang kekejaman dendam Kristian, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, (lagi) Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, (dan lagi) Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan, (lagi) Ya Allah, kegelapan penindas telah dipanjangkan.

Dendam golongan atheis telah berterusan jauh. Dan ... Pemimpin penjenayah Ya Allah, (berhenti) Ya Allah, Kirimkan kepada mereka tangan-tangan kebenaran ... Untuk mengangkat dengannya penghinaan kami, Dan untuk mengembalikan kepada kamu penghormatan kami, Dan untuk memusnahkan musuh kami dengannya, Ya Allah, (berhenti) Ya Allah, Engkau uruslah sumber kekejaman dan penindasan, (lagi) Engkau uruslah sumber kekejaman dan penindasan, Ya Allah, Kirimkan Kekuasaan-Mu menentang Amerika, Pusat kekufuran dan fasaad (lagi) Kirimkan kekuasaan-Mu menentang Amerika, (lagi) Pusat kekufuran dan fasaad, Ya Allah, kami menyedari tentang mereka, Mereka menyebarkan fasaad di bumi-Mu.

Dan mereka membunuh hamba-Mu, Dan mereka menghina agama-Mu (lagi) Ya Allah, kami menyedari tentang mereka, Dan di atas mereka segala kekuatan, Ya Allah, Kirimkan kekuasaan Kamu menentang mereka, (lagi) Ya Allah, Kirimkan kekuasaan Kamu menentang mereka. Ya Allah, hantarkan kepada mereka ribut kaum Aad, dan tangisan kaum Thamud, Dan taufan kaum Nuh, Ya Allah, Hantarkan kepada mereka sesuatu yang diturunkan dari langit, Dan dari apa yang keluar dari bumi, Ya Allah, Engkau pecah-belahkan negara mereka, Ya Allah, Jadikanlah negara mereka berpecahbelah dan pisahkanlah mereka, Ya Allah, Yang Maha Hidup dan Maha Berkuasa, Engkau tundukkanlah mereka di bawah genggaman hamba-Mu, (lagi) Engkau tundukkanlah mereka di bawah genggaman hamba-Mu, Ya Allah, Jadikanlah ribut taufan melanda mereka berterusan. (Lagi) Ya Allah, Jadikanlah ribut taufan melanda mereka berterusan.

(berhenti 30 saat) Ya Allah, bebaskanlah saudara-saudara kami yang ditawan, Ya Allah, bebaskanlah mereka, Ya Allah, berilah kekuatan kepada mereka, Ya Allah, Teguhkanlah keimanan mereka, Ya Allah, jadikanlah segala kemungkinan untuk mereka, Ya Allah, urusilah orang-orang yang menyiksa mereka. (Lagi) Ya Allah uruskanlah orang-orang yang menyiksa mereka, Ya Allah hapuskanlah mereka dengan kuasa-Mu dan Kekuasaan-Mu,

Ya Allah, jadikanlah perancangan mereka menentang kami sebagai sebab kepada kehancuran mereka, Dan kelicikan mereka, sebagai kelicikan terhadap mereka, Ya Allah, Tuhan sekalian alam, Yang Maha Hidup, Yang Maha Berkuasa, Yang Maha Besar dan Yang Maha Pengasih, Yang Mendengar segala doa, Yang terdekat, untuk menerima doa, Kami berdoa kepada-Mu, menyedari janji-janji- Mu, dan penerimaan-Mu. Kerana Engkau telah berfirman dan kata-kata-Mu adalah benar: "Mintalah kepada-Ku, Aku akan menerima permintaanmu", Ya Allah, terimalah doa kami, (lagi) Ya Allah, terimalah doa kami,

Ya Allah, Yang Maha Kekal, Yang Maha Agong, Yang Maha Berkuasa di atas segala yang ada di langit dan bumi, kami memohon agar Engkau selamatkan al-Aqsa daripada kejahatan Yahudi, (lagi) Ya Allah, selamatkan al-Aqsa daripada kejahatan Yahudi, Ya Allah, bebaskanlah al-Aqsa daripada setiap kegelapan hati orang-orang kafir, Ya Allah, rehatkanlah kami dalam membebaskan Aqsa, dan kalahkanlah dendam Yahudi, Ya Tuhan yang Maha besar lagi Maha Pengasih, Seluruh makhluk merendah diri kepada-Mu, patuh, ... Ya Allah, Penciptakami dari satu ruh, Ya Allah, Yang Maha Tinggi kedudukan-Mu, Ya Allah, Yang mempunyai kekuatan yang Maha Kuat, kami memohon kepada keagongan Islam dan umat Islam.

Ya Allah, Yang Maha Hidup, Yang Maha Berkuasa, Ya Allah, lindungilah para ulama yang berkerja keras (lagi) lindungilah para ulama yang berkerja keras, Dan teguhkanlah mereka yang ikhlas menyeru manusia pada jalan-Mu, Dan angkatlah kedudukan mereka yang menyeru kepada yang maaruf dan mencegah dari yang mungkar, Dan anugerahkanlah keampunan yang sama kepada umat Islam yang menyertai mereka, Ya Allah, Yang Maha Hidup, Yang Maha Berkuasa, Ya Allah, Yang Maha Besar lagi Maha Pengasih, Ya Allah, dia yang menyerah diri untuk menghancurkan mereka, Yang bercakap untuk memburukkan kehormatan mereka, Dan mencari tempat perlindungan mereka, Dan mereka yang tidak Engkau berikan petunjuk, Ya Allah, jadikanlah kesengsaraan destini mereka, Ya Allah, kekacauan di jalannya, Ya allah, tukarkanlah kesihatan mereka kepada kesakitan, Dan kekuatan mereka kepada penyakit, Dan kekayaan mereka kepada kemiskinan, Dan kekuasaan mereka kepada kelemahan.

Amin Ya Rabbal 'alamin!

Friday, July 4, 2008

Dear Deputy Prime Minister..We, Malaysians Are Not Stupid!

On DPM admits meeting sodomy complainant

Adrian CF Ng: I only have four words for Najib. ‘You are so nice’. It is so ‘nice’ of you to attend to ‘a Malaysian citizen’ because he needed help. Instead of concentrating your efforts and energy in contributing towards the development of the country, you have channelled your concern to other matters.

So ‘nice’ of you, really. Now I know that actually our DPM is a social worker. I think you are doing a good job so maybe you can consider stepping down and focus on your social work.

Maybe you can become a counsellor for your beloved project, the National Service programme. I am sure all the young kids need help one way or another.

By the way, I also need help. So can I come and see you?

Meng: If you have been sodomised or raped, go and see the Deputy Prime Minister Najib Razak. He has the time and heart to see you and his advice will be ‘it’s up to you whether you want to report or not’.

MCA has Michael Chong, Umno has Najib Razak. Furthermore, if you did badly in school with horrible grades but you still want to get a scholarship, go and see the bighearted deputy prime minister because he will welcome you with open arms and even allow his personal aide to take a picture with you in front of the deputy prime minister’s office.

He is truly a busy man, doing all this kind of acts for the rakyat. I guess it’s all in a day’s work. What a man.

Lim Seng Hock: Why did Najib not reveal this straight away when the news first broke? Why did he say that he remembered Saiful because he came to his office to apply for a scholarship?

And wow, who is this Saiful character anyway. He is so well connected with the DPM that he can go to the DPM's house so easily.

And despite the DPM's busy schedule, he has the time to advise or not to advise Saiful.

Come on, Mr DPM, tell the truth and nothing but the whole truth - do not just give piecemeal answers when you are caught telling lies Malaysians are not stupid, we know how to read

Curious: I am a little curious to what DPM Najib had disclosed in the news conference. He said that he met Saiful Bukhari Azlan a few days before the latter lodged a police report against Anwar Ibrahim for the alleged sodomy.

But to my knowledge from the news media reports, Saidul lodged a report within 48 hours after his sodomy.

Najib could have said, I met him right after he was raped. But if Saiful had made the report the next day, that only left him with one day to account for. So his statement could have been, ‘I met him a day before the report was lodged’. More logical isn't it?

And looking at the news photos of Saiful smiling and wavings at reporters, he didn't look so traumatised to me. Something doesn't look right, does it?

Vik Samy: Is it the duty of the deputy prime minister of Malaysia to give counselling and advice to sodomy victims.

I just can’t understand it when he says Saiful came for help in the capacity as a victim of sodomy, and he Najib) accepted him as a leader and a Malaysian citizen.

What help did Najib do? Did Najib heal him? Recalling back things published in the blogs a few days ago, Saiful was not bothered to go to the hospital or even report the incident with immediate evidence.

All he thought about was to meet Najib and speak to him about it. I have to salute our youngsters. Well my next question is, why Najib? Why not Pak Lah or any other cabinet minister.

Anyway, hats off to Najib, for being so concerned over a sodomy victim. Hope his doors are also open for all sodomy victims from all around Malaysia.

Mengchai: Najib said: ‘I was sceptical, I was not sure whether there was any basis or whether it was genuine or whatever it was. I was worried, so I said ‘look, it's up to you (to decide on the next course of action).’

What is so special about this person that the DPM has to meet up with him?

There are thousands who wish to apply for a scholarships but does he have time to meet everyone and entertain their pleas? You draw you own conclusions.

Lunacy988 X: Why does the DPM, a man with such status, just meet any Tom, Dick and Harry who's ‘traumatised’? Saiful is practically a nobody.

Hey, I've also been traumatised daily since the fuel price hike. Do you think he'll entertain me if I want to meet him? Furthermore, Saiful is from PKR, the ‘enemy's camp’ so why does Najib want to meet a nobody from the ‘enemy's camp’? Unless, the ‘enemy’ is a mole of course.

And why does he now suddenly admit seeing Saiful and not before? Anyone can see that Najib’s story doesn't makes head nor tail.

Malaysians are not stupid, Najib. Please get a better scriptwriter, preferably one from Hollywood.

Tan: ‘I don't know, maybe he (Anwar) thinks I am the one behind the guy (Saiful). Actually there is no conspiracy, he came and saw me to complain that he had been sodomised by Anwar,’ said Najib.

The DPM should publish his address and let the rakyat go to him for help. We have a loving and caring DPM.


On Najib denies involvement in 'conspiracy'

Adha: So Saiful came to DPM's office about three months ago. The reason given by our DPM was that Saiful was there to seek a scholarship.

But I thought he was a dropout varsity student during the 2007-2008 session and that he had quit studies.

Why seek scholarship only three months ago? Or perhaps I'm missing something here. Could anyone enlighten me, please?


On Syed Hamid: Anwar a US 'snitch'

Chevrolet Impala: What I have always found extremely baffling is that our ministers and the rest of our country's top dogs almost always respond in a thuggish, back-dated, tribal-ish manner when receiving a negative comment.

Every time we receive a negative feedback - be it from the foreign press or in this case a country like the US - our ministers will only hone in on the action but not on the words or the reason behind this action.

They take offence that other people would dare criticise and they respond in a jangan jaga tepi kain orang manner.

It is only a comment, Syed Hamid. If it is way off-base then it shouldn't hurt us. This is what's fundamentally wrong with our leaders - they cannot take criticism, constructive or otherwise that when it happens they jump to the offensive and take it so personally like it's an affront to their very existence.

Syed Hamid is acting like a playground bully and Anwar is his personal punching bag.

The teacher, after witnessing the bullying, admonished the bully, the bully retaliates by telling everyone his victim is a snitch and bullies him even more.

Our leaders have got to grow up and realise that criticism from the rakyat or anyone else should not be taken as a threat to your ‘power’ or a ploy to usurp your ‘position’ but really is just a cry for change.

Please learn to take it constructively.

Marion Tharsis: I am neither an avid fan of the US nor a supporter of its foreign policies and actions. But I must commend them for making a statement about the replay of the old disgraceful episode.

Every comment or statement should not be construed as interference or meddling into ones own affairs but should be viewed in a broader sense that US is free to say what they want.

You like it, you take it, if not, drop it. Why attack Anwar for comments by US? Don't be childish Mr Foreign Minister.

Anyone who is friendly to the US cannot be labelled as a traitor or having cynical intentions or a puppet.

It is the most advanced and developed country and there is a lot one can gain in terms of expertise, knowledge and self-growth.

What is wrong in working with them closely in order to bring progress and development to the country? Mahathir knew that though he did not admit it openly, but rather, praised the individual US moghuls.

One very good example is Cyberjaya or the Multimedia Super Corridor, mainly built and developed with US expertise. Now who are the real hypocrites?

Grow up BN leaders and do your jobs properly and prove yourselves to be worthy of the posts you hold.

John Johnson: Oh dear, Syed Hamid has done it again - put his big foot in his mouth. He should open his eyes and go onto the Internet.

Everyone knows the stories on Malaysia. Come on, as a minister he can’t be so naive. He is an embarrassment.


On Poll: Almost everyone thinks Anwar's innocent

V Vendetta: As citizens of Malaysia, we are all deeply interested in ‘Aelius Maximus’ Anwar - the deputy prime minister who became a prisoner who became an academic and who became the de facto Opposition Leader who dared defied the Umno's ruling power and despotism.

Now, the people like to know how the story shall end. Will good triumph over evil? Will fair play and justice triumph over ‘dirty play’ and injustice?

Maybe the people are fickle...but 50 years surely is enough. The chair of the government of Malaysia is not Umno's by birthright.

Time really for another democratic political party to take over the chair. Can we all be very civilised about it? Can we all be good losers?

Will that be how the story ends? Will the idea that was once ‘Malaysia’ be believable once again?


On Cops to probe Anwar's report against their boss

Brian: As a common Malaysian man on the street, I sometimes wonder what the police’s duties are. With the high crime rate we read about almost daily throughout the country, how many of their personnel are actually doing what they are supposed to do?

Daily crime include robberies, murders or attempted murders, snatch thefts, rape or sexual related crimes and many more.

Instead of finding solutions to the rakyat’s daily problems, we read that they are more interested in the political scenario and other non-harmful incidents when they actually should be crime- fighting.

Why do they then also complain that they don't have enough personnel? Are they only trained to spend time for politics? If this is their attitude, then the head of police force needs to re-prioritise. Enough of this.

More to be read from Malaysiakini.com